WELK BADMINTONRACKET PAST BIJ MIJ?

Of je nu een beginner, een gevorderde speler of een echte pro bent. De keuze aan badmintonrackets is reuze! Daarom geven wij je een aantal handige richtlijnen en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een badmintonracket. Dan weet jij straks welk racket er het beste bij jou past!

 1. Let goed op het ingebouwde T-stuk.
  Een badmintonracket met ingebouwd T-stuk of T-joint maken je slagen niet alleen harder en preciezer. De rackets gaan ook langer mee. Zo heb je er dus ook extra lang plezier van. + voorbeeld extern en ingebouwd t-stuk.
 2. Bedenk met welk bladvorm jij het liefste speelt.
  Een badmintonracket bestaat uit een ovaal blad of een isometrisch blad. De huidige rackets zijn meestal isometrisch van vorm. Bij deze rackets is de sweetspot (oftewel het raakvlak) groter dan bij de ovale vorm. Je hoeft de shuttle minder precies te raken om toch nog een goede slag te hebben. Ben je beginner dan is dit een groot voordeel. De ovale vorm is de meest traditionele. Deze rackets hebben een smalle, geconcentreerde sweetspot (raakpunt). Ben je gevorderd en wil je een sterk en krachtig blad? Ga dan voor de ovale variant.
 3. Flexibiliteit: Ga jij voor flex, medium flex, stiff of extra stiff?
  Simpel gezegd. Hoe soepeler de steel is, hoe makkelijker je de shuttle achterin het veld slaat. Soepele rackets zijn goed om mee te verdedigen. Je slagen komen makkelijk ver, alleen gaat dit wel ten koste van de nauwkeurigheid van je slagen. Met stijve rackets heb je meer controle, kracht en precisie. Hierdoor kun je strakker en aanvallender spelen. Dit vergt alleen wel meer slagsnelheid en techniek.
 4. Ook met de lengte van een racket maak je verschil.
  Oke, misschien geen immens verschil. Maar met een langer racket kun je meer swingkracht opwekken en heb je een groter bereik. Rackets met de aanduiding “long” zijn 10 millimeter langer dan de normale rackets.
 5. En tot slot, wat voor type speler ben jij?
  Ben jij een beginner? Dan kun je het beste een badmintonracket met een isometrisch blad en ingebouwd T-stuk aanschaffen.
  Ben jij verdedigend? Dan past een licht en soepel badmintonracket met ingebouwd T-stuk het beste bij jou.
  Ben jij aanvallend? Dan is een stijf badmintonracket geschikt.

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande punten, dan zou het helemaal goed moeten komen met de aanschaf van jouw racket. Succes en veel speelplezier!

Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op via info@online-badmintonwinkel.nl